Ma nagyon elkéstem a melóból, így csak remélni tudom, hogy megérte. Szerencsére a főnököm a héten szabadságon van, így nem várható szankció. :)
Sertéscsíkok párizsi bundában, hagymás tört krumplival
Hozzávalók a husihoz (2 személyre):
sertéskaraj 3-4 szelet
só
tojás
liszt
olaj a sütéshez
Így készült a husi:
a sertéskaraj-szeleteket klopfolóval kiveregettem, besóztam (húspuhító sót használok általában) majd hosszú, 1,5-2 centi széles csíkokra vágtam. A szeletkéket először lisztbe, majd tojásba, végül újra lisztbe forgattam. Ezután mindössze annyi volt a teendőm, hogy a húsokat forró olajban mindkét oldalán aranybarnára süssem. Amint kész lett, papírtörlővel bélelt mélytányérba szedtem ki, így nem marad olajos.
Hagymás tört krumpli
elkészítése:
személyenként 2 közepes nagyságú krumplit meghámoztam, kis kockákra vágtam és felraktam főni. A főzővízbe tettem sót, és egy kis vegetát. Mialatt a krumpli főtt, egy fej hagymát felkockáztam, majd egy másik edényben zsíron kavargatva megpirítottam. A hagymára is szoktam sót szórni, úgy mintha hamarabb kész lenne.
Amikor a krumpli már teljesen megpuhult, leöntöttem róla a vizet és beleforgattam a sült hagymába. Összeforgatás közben a krumpli magától "összetört".
Sertéscsíkok párizsi bundában, hagymás tört krumplival
2008.05.14. 14:16 | Szil-Ka | Szólj hozzá!
Címkék: krumpli karaj
A bejegyzés trackback címe:
https://kukta.blog.hu/api/trackback/id/tr79468369
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.