Ma reggel szerettem volna hamar beérni a melóba, így olyan ételt választottam, ami már amúgyis régen volt (tarhonya). Hozzá két választási lehetősége volt a kedvesemnek, a fagyasztóból elővarázsolt marhapörkölt (ez lett volna az igazi a tarhonyához), vagy a sült virsli. Párom az utóbbit választotta, így egy elég egyszerű (de finom) ebédet evett ma.
Tarhonya sült virslivel
Hozzávalók 2 személyre:
egy kisebb csészényi tarhonya (házi, vagy sörétes, ki mit szeret)
kenyérszalonna (vagy csemegszalonna) 2-3 szeletnyi (egy szelet kb fél cm)
só
bors
paprika
virsli (2 pár)
margarin kb. 1. evőkanálnyi
Így készítem:
A szalonnát kis kockákra (apróra) vágom, lábosba dobom, kavargatva közepes lángon ropogósra sütöm. Ekkor öntöm bele a tarhonyát, összeforgatom a szalonnás zsírral, rövidebb ideig pirítom, só, bors, paprika bele, majd egyből felöntöm 2-2,5-szeres vízzel (azzal a csészével mérem, amiben előzőleg a tarhonya volt). Összekeverem, fedőt rá, aztán hagyom rotyogni a legkisebb lángon. Amint úgy látom, hogy fogy róla a víz, megkóstolom, hogy kellőképpen megpuhult-e a tarhonya. Ha még nem, öntök rá még kis vizet, és hagyom tovább főni. Amint megpuhult, úgy zárom el alatta a gázt, hogy még tocsogjon kicsit, ezt úgyis magába szívja még hűlés közben. Van, aki belefőz egy kisebb szem krumplit is (felszívja a maradék vizet), de én el szoktam hagyni, ízben nem találtam különösebben különbséget.
A virsliket hosszában kettévágom, a két felet összefogva az oldalukat éles késsel bevagdosom. Serpenyőben felolvasztom a margarint, ráteszem a fél virsliket, mindkét oldalát átsütöm, hamar kész van.
Tarhonya sült virslivel
2008.05.13. 15:54 | Szil-Ka | Szólj hozzá!
Címkék: tarhonya virsli
A bejegyzés trackback címe:
https://kukta.blog.hu/api/trackback/id/tr78466575
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.