Mit főzzek ma?

Egy konyhatündér blogja, aki mindennap felteszi a kérdést: "Mit főzzek ma?"

Friss topikok

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Archívum

HTML

Linkblog

Szűzérmék zöldborsóval

2008.05.08. 15:49 | Szil-Ka | Szólj hozzá!

Ma reggel ezt főztem a páromnak mai ebéd gyanánt. Amíg a hús párolódott, sikerült megreggeliznem is, így ma csak 40 percet késtem a munkából :)

Szűzérmék zöldborsóval

Hozzávalók (2 személyre):
szűzpecsenye, kb. 20 dkg-s darab
vaj vagy margarin, kb 2 evőkanálnyi
borsó (fagyasztott is lehet), kb bő maréknyi
liszt, 3 evőkanálnyi
tej, 1-2 dl

cukor

Hogyan készítettem:
Husit kétujjnyi vastag szeletekre vágtam, 6 érme lett belőle. Klopfolóval kiveregettem (ezt biztos szeretik a szomszédok fél 7 körül), besóztam húspuhító sóval (türelmesebbek simával sózzák). A serpenyőben felforrósítottam a margarint, beledobáltam a husikat, mindkét oldalán félig megsütöttem. Beleszórtam a zöldborsót, ezzel is rotyogtattam, megsóztam, megcukroztam, majd felöntöttem egy csészényi vízzel. Fedőt tettem rá és hagytam magában párolódni. Kb. fél órával később öntöttem még alá egy kis vizet, majd újabb negyedóra elteltével kezdett zsírjára pirulni a borsós husi. Ekkor megszórtam liszttel, rálöttyintettem a tejet, kavargattam, hogy ne maradjon benne lisztcsomó. Ahogy elkezdett besűrűsödni, szórtam bele egy kis szárított petrezselymet. Amint összeforrt, már zártam is el a gázt.

Köretnek krokettet készítettem, amit már tegnap megcsináltam a megmaradt krumplipüréből.

Krokett

receptje 2 főre:
krumplipüré (2 nagy szem főtt, majd összetört krumpliból plusz margarin)
1 tojás
liszt (amennyit felvesz)
zsemlemorzsa

Elkészítése:
A már kész krumplipüréhez egy tojást villával jól elkevertem, ezután kezdtem el a lisztet adagolni. Amikor már úgy éreztem, hogy már formázható, kanál segítségével a gombóc formákat zsemlemorzsába forgattam, eközben hengeresítettem még az alakját. Ebből a mennyiségből 20 db krokett jött ki nekem, ezt forró olajban aranybarnára sütöttem. Természetesen frissen sütve az igazi, eltéve teljesen más, de szerintem úgy is finom.

Címkék: krumpli szűzpecsenye

A bejegyzés trackback címe:

https://kukta.blog.hu/api/trackback/id/tr21460026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása