Ma reggel ezt főztem a páromnak mai ebéd gyanánt. Amíg a hús párolódott, sikerült megreggeliznem is, így ma csak 40 percet késtem a munkából :)
Szűzérmék zöldborsóval
Hozzávalók (2 személyre):
szűzpecsenye, kb. 20 dkg-s darab
vaj vagy margarin, kb 2 evőkanálnyi
borsó (fagyasztott is lehet), kb bő maréknyi
liszt, 3 evőkanálnyi
tej, 1-2 dl
só
cukor
Hogyan készítettem:
Husit kétujjnyi vastag szeletekre vágtam, 6 érme lett belőle. Klopfolóval kiveregettem (ezt biztos szeretik a szomszédok fél 7 körül), besóztam húspuhító sóval (türelmesebbek simával sózzák). A serpenyőben felforrósítottam a margarint, beledobáltam a husikat, mindkét oldalán félig megsütöttem. Beleszórtam a zöldborsót, ezzel is rotyogtattam, megsóztam, megcukroztam, majd felöntöttem egy csészényi vízzel. Fedőt tettem rá és hagytam magában párolódni. Kb. fél órával később öntöttem még alá egy kis vizet, majd újabb negyedóra elteltével kezdett zsírjára pirulni a borsós husi. Ekkor megszórtam liszttel, rálöttyintettem a tejet, kavargattam, hogy ne maradjon benne lisztcsomó. Ahogy elkezdett besűrűsödni, szórtam bele egy kis szárított petrezselymet. Amint összeforrt, már zártam is el a gázt.
Köretnek krokettet készítettem, amit már tegnap megcsináltam a megmaradt krumplipüréből.
Krokett
receptje 2 főre:
krumplipüré (2 nagy szem főtt, majd összetört krumpliból plusz margarin)
1 tojás
liszt (amennyit felvesz)
zsemlemorzsa
Elkészítése:
A már kész krumplipüréhez egy tojást villával jól elkevertem, ezután kezdtem el a lisztet adagolni. Amikor már úgy éreztem, hogy már formázható, kanál segítségével a gombóc formákat zsemlemorzsába forgattam, eközben hengeresítettem még az alakját. Ebből a mennyiségből 20 db krokett jött ki nekem, ezt forró olajban aranybarnára sütöttem. Természetesen frissen sütve az igazi, eltéve teljesen más, de szerintem úgy is finom.
Szűzérmék zöldborsóval
2008.05.08. 15:49 | Szil-Ka | Szólj hozzá!
Címkék: krumpli szűzpecsenye
A bejegyzés trackback címe:
https://kukta.blog.hu/api/trackback/id/tr21460026
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.